EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Нова термопомпа на пазара в Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова термопомпа на пазара в Европа

mail20:37 | 06.10.2022прегледи 922 коментарикоментари 0


Действията в областта на климата изискват отговорност към използването на различни въглеродно-неутрални технологии във всички сфери на икономиката, заяви Йордан Дочев, директор продажби на "Бош Термотехника България", по време на представянето на новия продукт на компанията – термопомпата Compress 3400i AWS. Повече за нея разказаха в онлайн включване от централата на "Бош" в Германия, което представители на българските медии имаха възможност да проследят от центъра за обучение на компанията у нас.

В контекста на зеления преход в Европа "Бош Термотехника" продължава да развива иновативните си технологии. На глобално ниво компанията инвестира 300 млн. евро в развитието на термопомпени системи. "Стремим се към ускорен растеж в следващите години. През 2020 г. компанията има инсталирани 5 млн. термопомпи, като целите са през 2027-а те са станат 10 млн., а до 2030 г. да достигнат 30 млн.", разказа председателят на борда на директорите на "Бош Термотехника" Ян Брокман. Всичко това се случва на фона на проблемите по веригите за доставки и значително по-високите цени на суровините.

Брокман представи стратегията за постигане на климатичните цели в строителния сектор, както и интересни факти и новини за нагласите и мненията на гражданите по отношение на електроснабдяването и устойчивостта. Присъстващите имаха възможността да се запознаят с различни приложения с реални примери от Франция и Германия.

Той не пропусна да спомене и инвестициите в обучителни центрове и лаборатории, които са наистина важни за постигането на целите на компанията. "Новият продукт не може да бъде инсталиран от всеки, затова трябва да обучим хора, които да го правят", обясни Брокман.

Фернандо Диас, ръководител на развойния отдел за термопомпи в Авейро, обясни ролята на Compress 3400i AWS за устойчивото отопление и охлаждане в цяла Европа. Тази интелигентна термопомпа въздух-вода работи с екологично чист хладилен агент. В комбинация с Енергийния мениджър на "Бош" може лесно да се интегрира и използването на самостоятелно генерирана слънчева енергия, обясниха от компанията.

Термопомпата работи енергийно ефективно, има значително по-нисък парников потенциал и съответно – много по-слабо въздействие върху глобалното затопляне. Новото спрямо предходния модел са по-големи шасита, по-ниско ниво на шум и модулността – повече приложения с един продукт. Шумът в нощен режим – се равнява на този от работещ хладилник, отбеляза Дочев. Той допълни, че трябва да следваме тенденциите, които се очертават на европейско ниво, особено в момент на енергийна криза, която още повече подчертава необходимостта от устойчиво развитие.

Така наречената "Термопомпа за Европа" прави устойчивото отопление и охлаждане достъпно за всеки. И докато в Западна Европа новата термопомпа вече се инсталира успешно, у нас се очаква да пристигне на 1 януари 2023 г.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886