EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова тв уволни Светлана Василева

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова тв уволни Светлана Василева

mail10:47 | 16.08.2012прегледи 1914 коментарикоментари 0


Ива Стойкова

Дидие Щосел e назначен за Главен изпълнителен директор на „Нова Броудкастинг Груп”, съобщи компанията. Решението влиза в сила от 14 август. Досегашният изпълнителен директор на Нова телевизия Светлана Василева напуска групата.

Сегашните собственици на Нова телевизия платиха за канала рекордната сума от 600 млн. евро през лятото на 2008 г. В момента на сделката делът на телевизията на рекламния пазар е оценяван на около 32%.

Светлана Василева не беше част от първата вълна на кадрови промени, последвали смяната на собствеността. Тя се присъедини към екипа едва през миналата година. Василева беше първият управляващ директор на bTV в периода 2000-2005 г. След това до 2009 г. беше начело на кабелните канали от групата на Fox. Светлана Василева ръководеше до 2011 г. TV7.

Нова телевизия - незавидни резултати за 2011 г.

Очакванията към Светлана Василева със сигурност са били високи. Но цифрите показват друго. По данни на Търговския регистър, консолидираните приходи на „Нова броудкастинг груп" са се свили през изминалата година:

2011 г. - 76 млн. лв.
2010 г. - 87 млн. лв.

Загубите за компанията са направили огромен скок:

2011 г.: 51 млн. лв.
2010 г.: 9,9 млн. лв.

Рекламният бюджет на Нова телевизия за периода януари-октомври е 118 млн. лв. За сравнение - бТВ малко повече от 230 млн. лв., а БНТ - около 6,5 млн. лв., приблизително същата е сумата и за ТВ7.

По отношение на рейтингите ситуацията е следната:

 

Данните на GARB за периода 1-17 юни 2012 г.

Подреждането на телевизиите по отношение на техните рейтинги не се променя вече втора година. Сутрешният блок на Нова телевизия, макар и на втора позиция от четирите национални телевизии, остава далеч зад bTV и е почти равен по гледаемост с консервативната БНТ. Нова ТВ продължава да бълва различни предавания от типа реалити, но те не събират толкова публика, колкото филмите им. (линк телевизиите посредствени, но богати)

Дидие Щосел е заместник-председател на борда на директорите на Нова ТВ от 2009 г. Бил е Председател на борда на директорите на „Болкан Медия Груп” в периода между 2007 и 2009 г.
Дидие притежава магистърска степен от INSEAD и е специализирал „Управление на институциите в Европейския съюз” в университета ENA в Париж. Преди пристигането си в България през 2005 г., е заемал различни позиции в организации в Лондон, включително позицията Главен изпълнителен Директор на HSBC Инвестиционно Банкиране.

Андерс Нилсън, Изпълнителен вицепрезидент на Централноевропейската Броудкаст дивизия в „Модърн Таймс Груп” – „MTG АB” и Председател на борда на директорите на Нова ТВ заяви: „Бих искал да приветствам Дидие на новата му позиция в Нова ТВ. Той демонстрира сериозни лидерски и мениджърски умения през последните шест години в MTG. Назначаването му ясно потвърждава твърдия ангажимент на МТG да продължи развитието на медийната си група в България и аз ще се радвам да работя с него в бъдеще. Бих искал също да благодаря на Светлана Василева за нейната работа и резултатите, които постигна през последните две години, и да й пожелая успех в бъдещите й начинания”.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg