EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова стратегия на ЕС за цифровите финансови услуги

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова стратегия на ЕС за цифровите финансови услуги

mail09:45 | 21.12.2021прегледи 641 коментарикоментари 0


Европейската комисия представи нова стратегия за подобряване и модернизиране на финансовата надзорна отчетност в ЕС. Основната цел на стратегията е да се въведе система, с която на надзорните органи на равнището на ЕС и на национално равнище да се предоставят точни, съгласувани и актуални данни, като същевременно се сведе до минимум цялостната отчетна тежест за финансовите институции.

Стратегията съдържа четири основни градивни елемента:

  • Осигуряване на съгласувани и стандартизирани данни, които се основават на ясна и обща терминология, както и на общи стандарти, формати и правила.
  • Улесняване на обмена и повторното използване на отчетени данни между надзорните органи чрез премахване на неоправданите правни и технологични пречки, за да се избегнат дублиращи се искания за данни.
  • Подобряване на структурата на отчетните изисквания чрез разработване на насоки въз основа на най-добрите практики в прилагането на принципите за по-добро регулиране при надзорната отчетност.
  • Въвеждане на съвместни правила за управление с цел подобряване на координацията и насърчаване на по-тясното сътрудничество между различните надзорни органи и други заинтересовани страни, като им се даде възможност да споделят своя експертен опит и да обменят информация.

Подробностите тук.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161