EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нова мярка срещу фалшиви бандероли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова мярка срещу фалшиви бандероли

mail15:51 | 16.09.2009прегледи 916 коментарикоментари 0


Митниците ще подкрепят всякакви законодателни промени, които водят до по-ясно регулиране на алкохолния пазар. Тази позиция е изразил на среща с представители на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов, съобщиха днес от агенцията.
На срещата са били поставени въпроси, свързани с пазара на алкохолни продукти в България и с нелоялната конкуренция.
Председателят на асоциацията Бранимир Ботев е изтъкнал като най-сериозен проблем производството на алкохол в нелегални фабрики, прикрити като малки обекти за дестилиране. Според Ботев е необходим по-строг контрол върху тези обекти.
Ваньо Танов е посочил, че усъвършенстването на законодателството е ефективен начин за увеличаване на приходите от акцизи.
Била е обсъдена нова мярка срещу фалшивите бандероли - предоставяне на бандероли "ден за ден", посочват от Агенция "Митници". Новият ред за отпускане на ценните книжа вече е въведен със заповед на Ваньо Танов. Мярката важи само за напитки, които ще се прдават на територията на страната и са с алкохолен градус по-голям от 15 % vol.
Производителите или вносителите ще дават предварително заявки както за необходимите количества, така и за графика на облепване. В определеното време двама митнически служители ще доставят на място заявеното количество бандероли, посочват от Агенция "Митници". Самият процес на облепване също ще става под
надзора на митничарите, които след приключване на работа ще съставят протокол с номерата на използваните и бракуваните бандероли. Неизползваните бандероли ще се връщат в митническото учреждение.
При необходимост митническата администрация ще осигури служители на двусменен работен график, така че да не се създават пречки пред нормалното протичане на производствения процес, е посочил Ваньо Танов. Друга мярка, предложена от Агенция "Митници", е монтирането на спиртомери, чрез които митниците да получават онлайн информация за наличностите в данъчните складове.
Представителите на алкохолния бранш са дали положителна оценка за подобни инициативи, но са подчертали, че правилата трябва да са еднакви за всички играчи на пазара.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg