EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов шеф на "Булгартрансгаз"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов шеф на "Булгартрансгаз"

mail16:05 | 06.01.2015прегледи 893 коментарикоментари 0


Георги Гегов е новият изпълнителен директор на "Булгартрансгаз", като заменя , досегашния ръководител Кирил Темелков. Промяната в ръководството на газовия оператор е направена на 16 декември, но е трябвало да бъде одобрена от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, каза Гегов и обясни, че промяната още не е вписана в Търговския регистър.
По време на първото правителство на Бойко Борисов Гегов беше шеф на борда на директорите на компанията. Гегов беше и директор от българска страна на "Южен поток България", от който пост бе освободен по времето на министър Драгомир Стойнев. Аз съм от основателите на тази компания, заяви той.

Новият газов шеф е син на дългогодишния шеф на "Булгаргаз", още докато дружеството обединяваше търговията с природен газ и мрежовите услуги.
Сменен е и управителният съвет на "Булгартрансгаз", новите членове в него са Таня Захариева, Делян Димитров, както и Гегов. В началото на декември Български енергиен холдинг смени изцяло и надзорния съвет на газовото дружество.
Гегов поясни , че задачата му е да работи по интерконекторните връзки. Компанията можела да окаже помощ за газовата връзка с Турция, както и за тази със Сърбия.
Източник: 24 часа
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg