EUR 1.9558
USD 1.8354
CHF 1.9046
GBP 2.2930
CNY 2.7418
you tube
mobile version

Нов частен фонд с €6 млн. за start-up

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов частен фонд с €6 млн. за start-up

mail10:03 | 09.02.2018прегледи 10619 коментарикоментари 0


Българският фонд за рисков капитал Eleven обяви, че ще инвестира нови 6 млн. евро в технологични стартъп компании от България и Югоизточна Европа. Капиталът на новия фонд за дялово инвестиране е изцяло частен и идва от успешни предприемачи от България и региона.

Под надслов “Founders Fund” (от предприемачи за предприемачи), новият фонд е съставен изцяло от частни инвеститори - успешни предприемачи и професионалисти с дългогодишен опит в бизнеса.

Първоначалната инвестиция ще бъде в размер на 100 000 евро в замяна на 10-12 процента дял в компанията. В зависимост от развитието и нуждите им фондът може да вложи допълнително до 200 000 евро.

Фондът няма да оперира на база на прозорци за кандидатстване, вместо това екипът е отворен да разглежда стартъпи през цялата година.

Eleven досега

В рамките на 3 години фондът инвестира 12 милиона евро от първия си фонд, финансиран по програма Джереми, в над 100 технологични компании и активно участва в развитието на стартъп екосистема у нас. Някои от по-познатите инвестиции са:

Melissa: продуктите, които превръщат съществуващите домашни уреди в част от умния дом;

Enhancv - онлайн услуга, която помага на стотици хиляди потребители от цял свят в създаването на професионално CV, което да ги представи по най-добрия начин;

Dronamics: компанията, която разработва необикновен безпилотен транспортен самолет за граждански цели;

TaxiMe: популярната мобилна услуга, която дава възможност за лесна поръчка на такси с подбрани шофьори с висок рейтинг, а от скоро коли с тяхното лого могат да бъдат срещнати из улиците на София;

Farmhopping: една от първите онлайн услуги в Българи, която доставя качествените продукти на малки и средни ферми директно до крайните клиенти.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg