EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов фотоволтаичен парк в Испания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов фотоволтаичен парк в Испания

mail10:07 | 18.12.2023прегледи 1213 коментарикоментари 0


Първият фотоволтаичен парк на "МЕТ Груп" (MET Group) в Испания, проектът "Пуерто Реал 3", започна работа. Той обхваща 130 хектара площ с инсталирани над 88 000 соларни панела, съобщиха от "МЕТ България"

Базираната в Швейцария енергийна компания  "МЕТ Груп" придоби 100 процента дял в испанския соларен проект с мощност 50 MWp (мегаватпик), който през 2022 г. бе в състояние на готовност за изграждане. Проектът "Пуерто Реал 3" е разположен в района на Андалусия, за който са характерни високи показатели на слънчева радиация. Фотоволтаичният парк използва най-новите технологии и има очакван живот от поне 30 години, посочват от компанията. 

"МЕТ Груп" стъпи на испанския пазар преди 7 години със своето местно дъщерно дружество "МЕТ Енерджи Еспана" (MET Energía España), припомнят от компанията. През 2021 г. компанията придоби и "КОДЖЕН Енержи Еспана" (COGEN Energía España), интегриран оператор на комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия (CHP) и доставчик на услуги за испанската индустрия.

"Понастоящем управляваме шест слънчеви електроцентрали в Унгария и два вятърни парка в България. Други разнообразни проекти са в процес на разработване или вече се изпълняват в Италия, Германия, Румъния, Полша и Швейцария. Портфолиото ни от зелени активи сега се състои от около 400 MW в експлоатация, включително току-що завършения от нас проект Пуерто Реал 3. Подразделението за зелени активи на МЕТ се фокусира по-специално върху слънчевата и вятърната енергия в Европа", заяви Кристиан Хюрлиман, главен изпълнителен директор на "МЕТ Груп", отговарящ за възобновяемите енергийни източници, цитиран от пресцентъра на групата в България.

"МЕТ Груп" е интегрирана европейска енергийна компания със седалище в Швейцария, с дейности и активи на пазарите на природен газ и електроенергия. MET присъства в 15 държави чрез дъщерни дружества, на 30 национални газови пазара и в 22 международни търговски центъра. Групата има опит в експлоатацията на възобновяеми и балансиращи енергийни активи, като по този начин осигурява възможно най-широка подкрепа за енергийния преход.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg