EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Нов ръководител на Райфайзенбанк (България)

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов ръководител на Райфайзенбанк (България)

mail09:30 | 06.06.2013прегледи 581 коментарикоментари 0


Оливър Рьогл e новият председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) ЕАД, като той поема поста на Момчил Андреев. Това събщи банката. Надзорният съвет отбелязва още, че Рьогл вече е получил одобрение от БНБ и ще заеме новия си пост от 1 август 2013 г. До този момент функциите на Главен изпълнителен директор ще продължат да бъдат изпълнявани от Ценка Петкова в допълнение към функциите й на Главен финансов и Главен оперативен директор.
Оливър Рьогл започва кариерата си в Групата Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) през 1991 г. През 2001 г. той става член на управителния съвет на дъщерната банка на РБИ в Сърбия, а от ноември 2005 г. е неин главен изпълнителен директор. Под негово ръководство Райфайзен банка а.д.- Сърбия е била отличавана многократно с престижни международни и национални награди, сред които няколко пъти “Най-добра банка в Сърбия” на сп. Global Finance, “Най-добра банка в Сърбия” според сп. Euromoney и “Банка на годината в Сърбия” на сп. The Banker.
Оливър Рьогл е роден във Велс, Австрия през 1964 г. Завършил е Икономическия университет във Виена и е магистър по икономически и социални науки със специализация “Банки и финанси”. Специализирал е и в Университета в Илинойс, САЩ. Владее немски, английски и сръбски език, и ползва руски и френски.

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886