EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов купувач за Булгартабак

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов купувач за Булгартабак

mail06:50 | 13.02.2014прегледи 1750 коментарикоментари 0


В Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ е постъпило уведомление за намерението на „Ливеро Естаблишмънтс“, Лихтенщайн да осъществи концентрация посредством придобиване на контрол върху „БТ Инвест“ ГмбХ, Австрия, по смисъла на Глава V от ЗЗК.
 

"БТ Инвест" притежава близо 80% от капитала на "Булгартабак", а мажоритарен собственик на "БТ Инвест" е "ВТБ Кепитъл" (VTB Capital) с основен акционер ВТБ Банк. Не е ясно кой стои зад  дружеството от Лихтенщайн.

Съгласно Уведомлението търговските дейности на въпросните предприятия са: - „Ливеро Естаблишмънтс“ не упражнява търговска дейност. - „БТ Инвест“ ГмбХ - придобиване, притежаване, управление и използване на дялови участия в дружества, като не упражнява търговска дейност, уточнява още КЗК.

Не се очаква операцията да окаже въздействие върху продуктово - географски пазари на територията на България, тъй като характерът на извършваната от участниците в концентрацията дейност не позволява идентифицирането на пазари, върху които сделката да окаже въздействие поради липсата на хоризонтални и вертикални ефекти, както и поради липса на отношения на свързани пазари.
Искането е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение, въз основа разпоредбите на чл. 26 от ЗЗК.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037