EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нов завод се строи край Куклен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов завод се строи край Куклен

mail17:59 | 23.04.2019прегледи 888 коментарикоментари 0


Високотехнологичен завод с турско-немски капитали се изгражда край Куклен. Инвестицията е 12 милиона лева, а в предприятието ще бъдат наети 100 специалисти. Те ще правят цифрово-програмни машини, които ще се изнасят в цял свят. Очаква се през септември производството да стартира.

"Промишленият район около Куклен непрекъснато се разширява. Вече има 9 фабрики. По тази причина кабинетът отпусна 800 000 лева за инфраструктура. С парите вече са построени два пътя с подземни комуникации. Поставено е и улично осветление", обясни зам.-кметът на общината Христо Божинов.

В момента в кукленската зона продължава строителството на турски завод за фарове на Мерцедеси. До края на т.г. ще започне пробното им производство, а серийното - през декември 2023 г. Компанията е закупила парцел от 92 декара, като в следващите четири години възнамерява да вдигне там още две предприятия и парк за поддоставчици. Общото капиталовложение в трите фабрики е 40 милиона евро, затова м.г. министърът на икономиката Емил Караниколов връчи на фирмата сертификат за инвеститор клас А.

В първия завод за фарове ще бъдат назначени 140 души - инженери и средни техници. Част от персонала вече е подбран. Според запознати конкуренцията за обявените позиции е оспорвана. Близо 2000 са кандитствали за работа в турската фирма. Според разчетите й през 2023 г. служителите й ще достигнат 400. Нови работни места се очаква да открие и немска компания, която строи край Куклен втория си завод за матрици./24 часа он лайн


Тагове: Куклен, завод
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg