EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов завод за авточасти в Русе

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов завод за авточасти в Русе

mail06:40 | 11.10.2013прегледи 1489 коментарикоментари 0


Днес /10 октомври/ започна строителството на новия завод на „ВИТТЕ Аутомотив България” ЕООД в местността „Слатина” до Индустриална зона – Русе. На старта присъства президентът Росен Плевнелиев, представители на компанията-майка на немския инвеститор „ВИТТЕ Аутомотив” ГМБХ и местната власт на град Русе.
Реализацията на новата инвестиция ще доведе до значително увеличаване на производствения капацитет на дружеството и до откриването на повече от 200 нови работни места.
България има амбицията да се превърне в регионален и стратегически център за производство на компоненти и аксесоари за автомобилната индустрия“, заяви президентът Плевнелиев, като подчерта, че страната ни разполага с квалифицирани кадри и с опит за изграждането на производствени мощности и за сглобяване на автомобили.  Според държавния глава автомобилният клъстер в България тепърва ще доказва силата и възможностите си. „Тази инвестиция е от значение както за Русе, така и за региона, тъй като се очаква в новата производствена мощност да бъдат ангажирани над 550 души“, каза още той.

Проектът се финансира от Societe Generale Експресбанк съвместно с Регионален Фонд за Градско Развитие, като общият размер е в размер на 12 милиона евро. Банката отпуска 9 милиона евро, а Фондът – 3 млн. евро в рамките на инициативата JESSICA по „Приоритетна ос 1” на „Оперативна програма за регионално развитие” 2007-2013, Операция 1.3: „Подобряване на физическата среда и превенция на риска”.
„ВИТТЕ Аутомотив България” ЕООД е дъщерно дружество на немския инвеститор „ВИТТЕ Аутомотив” ГМБХ, който е доставчик на широка гама от авточасти за най-големите автомобилни производители в света. Изграждането на новия завод е първи етап от планирано мащабно разширяване на производствената дейност на „ВИТТЕ Аутомотив България” ЕООД в България, като за тази своя инвестиция дружеството получи сертификат за инвеститор клас А. Новият завод се очаква да бъде завършен до края на 2015 г.


 


Тагове: завод, Русе
Още по темата:
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165