EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов директор на АЕЦ "Козлодуй"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов директор на АЕЦ "Козлодуй"

mail18:04 | 07.05.2012прегледи 733 коментарикоментари 0


С решение на Съвета на директорите на "Българския енергиен холдинг" от 07.05.2012г. е освободен изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" ЕАД Александър Николов. Неговото място ще заеме заместник - министърът на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов. Бордът подкрепи единодушно решението Александър Николов да бъде освободен.

"Рокадата се налага с цел да се подобри координацията и темпото на работата по удължаването живота на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй" и изграждането на нова ядрена мощност на площадката на централата", заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при представянето на Валентин Николов пред екипа на АЕЦ "Козлодуй".

"Основен приоритет в сферата на ядрената ни политика е да удължим с 15 години живота на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй". Това, освен отговорност на правителството, е и моя лична отговорност, затова предложих поста да заеме Валентин Николов, на когото имам безрезервно доверие и с когото проведохме успешни преговори с руската страна по значимите за България енергийни въпроси. Валентин Николов е добър мениджър, умее да отстоява позиции и да преследва цели", добави Добрев.


Тагове: АЕЦ, директор
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg