EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НКЖИ получи сертификат за „Волуяк”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НКЖИ получи сертификат за „Волуяк”

mail16:30 | 25.10.2012прегледи 563 коментарикоментари 0


Национална компания "Железопътна инфраструктура" получи първия за България сертификат за съответствие с техническите спецификации за оперативна съвместимост /ТСОС/ за реализация на проекта за "Инженеринг, проектиране и строителство и модернизация на подстанция "Волуяк" и изграждане на система за телеуправление SCADA, съобщи компанията.
Документът бе връчен на генералния директор на предприятието инж. Милчо Ламбрев от Валентин Мачиков, управител на "Ел Транс Инженеринг", която е упълномощен от МТИТС орган по Националните правила за безопасност.
Холдингът бе избран за изпълнител на проекта след проведена процедура по Закона за обществените поръчки. Обхватът на поръчката включва проектиране, строителство, доставка и монтаж на съоръжения в тягова подстанция, от която се захранва движението на локомотивите, обновяване на съоръженията в нея и секционен пост Златуша, изграждане на система за телеуправление SCADA на участъка София - Драгоман - Калотина-запад. Системата позволява дистанционно наблюдение на обектите от новоизградения и оборудван Централен диспечерски пункт и управление на подстанцията без наличието на персонал. Бяха ремонтирани гаровите помещения и монтирано оборудване от София до Калотина-запад. Подстанцията захранва движението на влаковете по четвърти и десети международни железопътни транспортни коридори, чиито трасета в България предстои да бъдат модернизирани за скорости 160/200 километра в час. Модернизацията и строителството й бяха осъществени, без да се спира движението на влаковете.
Проектът бе осъществен на три етапа и със средства на НКЖИ, съобщават от компанията.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg