EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нидерландия:По-малко мигранти на трудовия пазар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нидерландия:По-малко мигранти на трудовия пазар

mail16:40 | 20.02.2024прегледи 398 коментарикоментари 0


Нидерландия бързо става все по-малко привлекателна за трудови и висококвалифицирани мигранти от Европа, съобщава компанията за проучвания и предлагане на решения, свързани с пазара на труда, "Интелиджънс Груп" (Intelligence Group).

Страната все по-често е втори избор за този тип хора и повече от девет от всеки десет мигранти дори не обмислят да дойдат да работят в Нидерландия. Това предаде Националната информационна агенция на Нидерландия АНП.

Според "Интелиджънс Груп" една от причините европейските трудови мигранти и мигранти с образование все по-рядко да избират Нидерландия е негативното отношение към трудовите мигранти. „Политиката, жилищният пазар, измамните посредници на пазара на труда и непрекъснато нарастващата нетолерантност нанасят много вреди на имиджа на Нидерландия от десетилетия“, обобщава директорът на компанията Герт-Ян Васдорп. Според него Нидерландия зависи главно от региони като Амстердам и Айндховен и компании като производителя на машини за производство на чипове ASML и сайта за резервации Booking.com.

От 2007 г. "Интелиджънс Груп" прави проучвания къде искат да отидат европейските трудови и висококвалифицирани мигранти. „В онези години нещата не изглеждаха толкова зле за Нидерландия, както сега. И това все още не включва ефекта на Вилдерс, но това въздействие ще бъде по-голямо от въздействието на Пим Фортайн от преди повече от двадесет години“ казва Васдорп.

Според "Интелиджънс Груп" конкуренцията между Нидерландия и други страни бързо нараства. Най-често поляци предпочитат да работят в Нидерландия; 18 процента от мигрантите от Полша биха предпочели да дойдат в Нидерландия, за да работят, но в същото време обаче са по-склонни да предпочетат Германия (45 процента) и Англия (22 процента). Данните са базирани на извадка от повече от 250 000 души в Европа.


 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg