EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НЗОК най-после получи 140.5 млн. лева

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НЗОК най-после получи 140.5 млн. лева

mail10:55 | 05.01.2010прегледи 687 коментарикоментари 0


Министерството на финансите преведе по сметката на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) 140.5 млн. лева. Това съобщава министерството, като става ясно, че действието е предприето след нареждане на заместник-министъра на финансите Владислав Горанов.

С преведените пари НЗОК ще разплати договорените с лекарите суми. Вчера д-р Цветан Райчинов, председателят на Българския лекарски съюз, заплаши, че пациентите ще плащат на ръка на личните си лекари. За да не се стигне до този вариант от лекарския съюз поискаха НЗОК да изплатят задълженията си за месец ноември.

Стана ясно, че Здравната каса не е изплатила на личните лекари парите, които са изработили през месец ноември. Освен това болниците са получили едва 30% от сумите, които трябваше да им бъдат изплатени.

Повечето мениджъри на болници в страната не са платили заплатите на лекарите си, защото парите, които са получили от касата не са достатъчни.
Коментарът на д-р Цветан Райчинов бе, че това е лично и специално отношение от страна на финансовия министър към лекарите.
„В пика на кризата сме. Месец декември беше труден, януари също няма да е лек, но усилията ни са насочени към това да се осигурят необходимите средства за всички социално значими сектори", каза  пък зам.-министърът Горанов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165