EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нефтохим Бургас няма да съкращава персонал

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нефтохим Бургас няма да съкращава персонал

mail14:16 | 30.11.2009прегледи 1552 коментарикоментари 0


Няма да има съкращения на персонала в „Нефтохим Бургас”АД, заяви Сергей Андронов, председателят на Управителния съвет на дружеството.
През месец февруари предприятието ще излезе в планов капиталов ремонт, което е обичайна практика, регламентирана от законодателството на Република България, поясни той. Целият персонал ще участва в подготовката за съоръженията на ремонта, приемане на ремонтираните съоръжения и подготовката им за пускане в експлоатация. Работниците няма да излизат в неплатени отпуски, уточни Андронов. Няма да бъдат съкращавани и производства след ремонта.Това се явява и отговор от страна на завода относно медийните публикации, че „Нефтохим Бургас” ще бъде затворен поради липса на суровини.
Предвижда се след него да бъдат пуснати три нови производства. Ремонтът ще приключи през март 2010 година.
Както вече ви информирахме, миналата седмица стана ясно, че завода спира да работи за един месец, за да бъде извършен капитален ремонт, с което се цели повишаване на надеждността на оборудването и предотвратяването на частични ремонти в следващите 4-5 години.
Няма опасност в близките години "Лукойл Нефтохим Бургас" да изпита недостиг на нефт, тъй като го изкупува от свободния пазар. Според Андронов кризата се отразява в търсенето на горива. За тази година преработката на нефт е с 5-10% по-малка в сравнение с 2008 година.
В момента в "Нефтохим Бургас" АД работят 2 800 души. Над 8 хиляди човека са на площадката на дружеството в свързани предприятия. За 2008 и 2009 Лукойл е инвестирал в Нефтохим половин милиард долара. Целта е в близките три години да се достигне средното европейско ниво за подобни заводи.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161