EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ненчев обвинен, нарушил руски интереси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ненчев обвинен, нарушил руски интереси

mail11:38 | 23.11.2016прегледи 1672 коментарикоментари 0


"На мен ми е малко странно, да не кажа смешно. Обърнете внимание - че съм нарушил интересите на чуждата фирма "РСК МиГ", съобщи военният министър в оставка Николай Ненчев, излизайки от Следствения отдел на СГП.  „Бях призован във връзка с договора, който сключихме с Полша. Връчиха ми обвинение, което не ме безпокои. Абсолютно съм сигурен във всичко онова, което съм правил през тези години. „- допълни още той.  „Натискът върху мен беше огромен затова, че съм се придържал строго към българския национален интерес и към интересите на нашите коалиционнии партньори", каза министърът в оставка.

На 27 ноември 2015 година парламентът ратифицира споразумението между Полша и България за ремонта на самолетите МиГ-29. В подкрепа на споразумението гласуваха депутати от ГЕРБ, ДПС, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Против се обявиха БСП и Атака , АБВ,  независими. Споразумението предвижда ремонтирането на 6 самолетни двигателя за МиГ-29 в полски военен завод срещу сумата от 6,138 млн. евро. Това прави по 1,023 млн. евро за всеки. След ремонта ресурсът на всеки е удължен с 350 часа, като гаранцията е за 200 часа. Тогава министърът на отбраната Николай Ненчев заяви, че България се стреми да ограничи зависимостта си от страни извън ЕС и НАТО и уточни, че споразумението, дава гаранция за това, че българската авиация ще продължи да изпълнява задълженията си за охраната на въздушното пространство, както и гарантира възможността българските пилоти да летят със съвременно оборудване.
В края на 2015 година държавното обвинение възложи на ДАНС да извърши проверка договора и обясни, че тя започната след сигнал на гражданин. Министър Ненчев веднъж вече бе разпитан по случая в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура. Тогава той обясни пред журналисти, че проверката касае избора на компания за ремонт на двигателите, а не цената за това.

 Радан Кънев, който е един от адвокатите на министър Ненчев, от своя страна коментара: "Стил на прокуратурата е в България е да прави ПР стратегия от досъдебни производства. Не е наш стил".

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048