EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Немските фирми в област Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Немските фирми в област Пловдив

mail10:05 | 14.06.2019прегледи 709 коментарикоментари 0


Пловдивското представителство на Германо-Българската индустриално-търговска камара /ГБИТК/ отбеляза 10 години от учредяването си. То работи на територията на областите Пловдив, Хасково и Кърджали и за този период негови представители са посетили над 300 фирми, а броят на членовете на камарата се е увеличил два пъти.
За този период, броят на фирмите, немски и с немско участие, с които работи камарата е достигнал 70. От тях 12 с в сферата на хранително-вкусовата промишленост, 11 в машиностроенето, 10 в строителството, а останалите в други отрасли, сред които металургията и текстилната промишленост. Това каза Мариана Чолакова, представител на пловдивското представителство на ГБИТК. По думите й всички тези фирми осигуряват работа на над 10 500 души и са образец на отлични практики. Спомогнахме този регион да влезе трайно във фокуса на германо-българските отношения, мотивирахме много българи да се върнат в България, след като завършат образованието си в Германия, подчерта Чолакова. Целта ни Пловдивски регион да стане най-бързо развиващ се в България, добави тя.
Пловдив отдавна икономически е излязъл от сянката на София благодарение и на ГБИТК, която подпомага развитието на целия регион в икономическо отношение, каза в приветствието си Тим Курт - президент на ГБИТК. По думите му тук германската икономика е добре представена и успешно се развива, а със своите социални проекти немските фирми подпомагат като цяло региона.
Успехите са безспорни и инвестициите за тези 10 години са видни и всеки един ваш лев, инвестиран тук е на правилното място и ще бъде защитен, каза областният управител Здравко Димитров.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1124