EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Неизгодни договори откриха в "Напоителни системи"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Неизгодни договори откриха в "Напоителни системи"

mail11:38 | 19.10.2010прегледи 3702 коментарикоментари 4


Повече от половината от сключените договори от "Напоителни системи" ЕАД през последните четири години ощетяват дружеството със стотици хиляди левове. Това е показала вътрешна проверка в "Напоителни системи" ЕАД, съобщиха от дружеството.
Проверени са всички договори, анекси, споразумения и финансови документи, за да бъде изготвен обобщен доклад до принципала на дружеството - министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов. Лошият финансов резултат на "Напоителни системи" ЕАД се дължи и на неизгодните договори, сключени през минали години.
Според изпълнителния директор на дружеството Елица Попова, цитирана в съобщението, документално всички договори, анекси и споразумения отговарят напълно на законите в страната, т. е. няма закононарушения. В същото време обаче тези договори са изключително неизгодни и ощетяват "Напоителни системи" ЕАД със стотици хиляди левове.
Деветдесет процента от проверените договори за наем са анексирани през последните шест месеца преди парламентарните избори през 2009 година без разрешение на министъра на земеделието и храните. Част от тях са анексирани с по пет години, само един месец след подписването им.
Не е ясно какво е обусловило нуждата от подобно удължаване, тъй като договори са сключени за пет години. В момента голяма част от тях са със срок на действие до 2015 година, е коментирала още Елица Попова, цитирана в съобщението.
Освен удължаването на срока до 10 години в договорите за наем са заложени клаузи за шестмесечно предизвестие при прекратяването им. При проверката е установено, че е намален размерът на неустойката по договорите в полза на наемателя при забавяне на плащането.


 


 
Коментари
 
bgagent007 - 28-09-2011 г. 16:03:00

zaharinka_11 и rijko, можете ли да дадете повече подробности?

zaharinka_11 - 19-08-2011 г. 10:24:34

Пише ви един бивш работник от напоителни системи,клон сунгурларе.От години там работи като домакин една жена на име Росица Димитрова.Тази жена на времето не знам по какъв начин ,уреди съпруга си, който в момента е пенсионер като шофьор.Защо тогава началството е позволило съпрузи да работят заедно, като единият е МОЛ,а другият-шофьор.Бил съм свидетел на какви ли не кражби на горива, парични средства и какво ли още не.Тогава си мълчах,защото ме беше страх за мястото си,но сега,като не съм вече част от това предприятие,мога спокойно да разкажа за далаверите и кражбите и как и се правеха ревизии -със баници и почерпки за ревизорите от управлението в Бургас.В момента имам сведения, че тази жена продължава със своите далавери и не мого да проумея защо още я държат на работа, че даже и получава по-голяма заплата от колегите си, след като по цял ден спи във управлението ,което се ползва и като хотел, или обикаля по улиците и си върши нейна работа, докато другите работници си скъсват задниците от работа по полетата на

rijko - 20-08-2011 г. 17:57:55

Ами да, и аз познавам въпросната Росица Димитрова.Всички в Сунгурларе я познават и знаят, че Напоителни системи-Сунгурларе им беше бащиния на нея и съпруга и.В момента клонът им в Сунгурларе премина към Варна и може би там не я познават още,но не знам какво прави още тази жена в това предприятие и защо още я държат на работа ???!!!

didko - 20-08-2011 г. 18:08:28

Във връзка с горенаписаното, веднъж замръкнах във това градче-Сунгурларе и ми се наложи да преспя във това предприятие,което се ползва и като" хотел".Нямам думи, с които да опиша възмущението си от хигиената и отношението на тази жена-Росица,която се грижи и за този "хотел".Взе ми 10 лева за една нощувка А НЕ МИ ИЗДАДЕ КАСОВА БЕЛЕЖКА.Навсякъде-в стаята, в банята и тоалетната беше ужасна мръсотия,а чаршафите-омачкани, засечени и ужасно миришеха.Трябва да се вземат мерки наистина спрямо тази жена!!!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg