EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МЗХ пести 52 млн.лв. от съкращения на персонал

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МЗХ пести 52 млн.лв. от съкращения на персонал

mail16:50 | 19.05.2010прегледи 8852 коментарикоментари 3


1600 щатни бройки ще бъдат редуцирани от състава на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) в рамките на административната реформа на правителството. Очаква се да бъдат спестени 52 млн. лв., каза на заседанието на земеделската комисия ресорният министър Мирослав Найденов, предаде  агенция Фокус. Найденов заяви, че в МЗХ има 23 агенциите и служби и че няма друго министерство, на което се налага да съкращава толкова много работни места. „Ако трябва да съкращавам 1600 души, предпочитам да започна с шофьорите и секретарките”, коментира министърът.
По повод закриването на агенцията по хидромелиорации, което бе обсъдено на заседанието, Найденов заяви още, че 22-те клона на „Напоителни системи” АД в страната също ще бъдат оптимизирани и намалени. Дружеството има дългове за над 10 млн. лв. и с липса на финансиране.
В същото време „Кремиковци” дължи 5 млн. лв. на „Напоителни системи” АД. Служителите на дружеството не са получавали скоро заплати и има опасност от голямо социално напрежение. Проблемът с „Напоителни системи е много голям не извършва това, за което е създадено, каза още Мирослав Найденов.
„Те не могат да стопанисват съоръженията си, а имат 188 язовира, километри диги и други съоръжения. Това е едно голямо дружество, което е на ръба и дори направо си е фалирало”, коментира Найденов. В хода на заседанието дори бе изказана идеята от депутата от ГЕРБ Стоян Гюзелев, че дружеството трябва да бъде преименувано на „Отводнителни системи”, тъй като въобще не може да изпълнява функциите си за напояване.
В средата на годината се очаква да бъде готова Стратегия за управление на водния сектор, каза министър Найденов. Секторът на водите трябва да се управлява от едно министерство, смята той. Управлението на водите в МЗХ определено е губещо, отчете Найденов.


 
Коментари
 
хха ха - 02-06-2010 г. 10:57:03

този акордионист министър Найденов май няма нищо да направи с това МЗХ.Само с приказки не става

ха хо - 29-11-2010 г. 08:39:12

Този господин министър май не му е известно че без поливно земеделие няма развитие на България.Това го подчерта и папата.Всички мислят ,че като наливат пари при чешмиджиите/В И К / за да могат да се нагушат всичко е наред.Господа хидротехническото и мелиоративно строителство е също въжно за развитието на България.Министър Найденов ни хвърли на НЯКОЙ друг да отговарял , напояването било губещо? Ами там не могат да се крадът пари от Международните програми , за се засаждат лозя и да се изкопеняват.......

обективен - 29-03-2011 г. 23:31:08

Браво Г-н Министър!!Трябва оптимизация!!!!Толкова издути щатове има,че....свят да ни се завие!!!По цели фамилии се водят на измислена работа!!Това са хора на ДПС!!Спрете това нещо!!!!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159