EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Натискът над Едоган се засилва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Натискът над Едоган се засилва

mail07:25 | 19.07.2016прегледи 1451 коментарикоментари 0


Германският канцлер Ангела Меркел е казала днес на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че Германия силно се противопоставя на връщането на смъртните присъди в Турция, както и че подобна стъпка ще попречи на членството на Турция в ЕС, съобщи говорителка на германското правителство, цитирана от Ройтерс. Канцлерът е призовала турския държавен глава (по време на телефонен разговор) да остане верен на принципите за пропорционалност и върховенството на закона при отговора на турската държава към участниците в опита за преврат, посочи говорителката. Тя добави, че последната вълна от арести и уволнения в Турция е основание за голямо безпокойство.

НАТО внимателно ще следи действията на властите в Турция във връзка с решенията, взимани по повод провалилия се опит за военен преврат в страната. Това заяви днес пред журналисти държавният секретар на САЩ Джон Кери, предаде ТАСС.
НАТО има искания относно демокрацията, каза Кери, като добави, че алиансът ще извършва щателна оценка на случващото се в Турция.
Той също така изрази подкрепата си за "избраното ръководство' на страната.
Ние обаче решително призоваваме правителството на Турция да поддържа спокойствие и стабилност, каза държавният секретар на САЩ.
Той добави, че САЩ смятат, че организаторите на преврата трябва да понесат наказания, но Вашингтон не иска "Турция да стигне твърде далеч".
Агенция ДПА цитира американски официален представител, който е казал, че Кери никога не е заплашвал членството на Турция в НАТО във връзка с публикация в електронното издание на "Вашингтон пост".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg