EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Настъпва времето на АЕЦ-ве

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Настъпва времето на АЕЦ-ве

mail11:50 | 25.10.2010прегледи 630 коментарикоментари 1


Около 30 нови държави до 2030 г. може да построят свои атомни централи, съобщи генералният секретар на МААЕ Юкия Амано при участието си в Москва във форум по проблемите на енергетиката,съобщава РИА Новисти. Заради глобалните климатични проблеми, отношението към ядрената енергетика се променя сериозно, отбелязва още той. „Смятам, че привлекателността на атомната енергия все повече се признава по време на форуми, на които се обсъждат климатичните проблеми, включително и Киотския механизъм”, допълва Амано.
Международната агенция за атомна енергия полага всички усилия за безопасното развитие на атомната енергия в света и пред основните й задачи е развитието на реакторите с бързи неутрони, заключава експертът.
 


 
Коментари
 
rumen - 25-10-2010 г. 12:50:23

Приятели, За да работи ефективно една икономика, най важвата част от нея е енергетиката... При ниски цени на енергиите, една икономика може да просперира до невероятни висоти, при скъпи енергии цялата държава може да фалира…!!! Проблема с ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ на България, не е нито труден нито сложен за решаване... Необходимо е просто днешните - "Свободен" и "Регулиран" пазар, наложени от "Енергийната мафия", да се заменят с доказано работещия... - "Регламентиран (чрез закон) пазар” и разделяне участниците в „играта” на: - „Производители”; - „Преносители”; - „Търговци” на енергия…! Що е това...? Това разделение ще ликвидира днешния монопол на ЕРП-тата, ще ги застави да предотвратят кражбите и ще доведе до истинска конкуренция. 1. Печалбата на производителите трябва да се лимитира до 10% и се въведе контрол на инвестициите. 2. ЕРП-тата, остават само Преносители и разпределители, но се въвежда постоянен контрол на инвестициите "загубите". 3. Търговците на енергия, да са единствените купув

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg