EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Настилки от естествени треви на „Цветна есен 2011“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Настилки от естествени треви на „Цветна есен 2011“

mail16:50 | 26.10.2011прегледи 349 коментарикоментари 0


Красива ливада в двора на къщата, вилата или хотела може да се направи за часове с помощта на настилки от различни видове естествени треви. Те са навити на руло, което бързо се разстила, а растенията са разположени върху специална еластична мрежа, за да пуснат корени в почвата. Това е една от новостите на изложбата „Цветна есен 2011“, която се провежда от 26 до 30 октомври в Международен панаир Пловдив.
Цвета, луковици и семена, овошки, декоративни дървета и храсти, цитрусови растения, аксесоари и оборудване за градинарството, специализирана литература и керамични саксии може да се намерят в палата 3 и откритите площи пред нея. По традиция производители и търговци дават отстъпки и бонуси.
За първи път посетители специалисти и любители имат право на безплатен достъп след онлайн регистрация в сайта на панаира. Националният изложбен център също участва със свой щанд, където на преференциални цени се продават различни видове цветя и цветни композиции. Сред новостите на изложбата са въздушните врати, които не само изолират от студ и жега, но спират насекоми, прах и миризми със специално устройство. „Ферекс“ предлага също лентови и въртящи се врати. На нейния щанд се демонстрира и нов вид немско лепило, което се използва за всякакви материали и не е токсично. С него може да се поправят дори спукан водопровод вкъщи или повреда в автомобил, твърди собственикът на фирмата Рахим Ферев.
Дизайнерски аранжировки от сухи цветя грабнаха веднага вниманието на първите посетители на „Цветна есен“. Те са поставени в оригинални съдове или рамки за окачване на стена. Освен че са красиви, не събират прах, защото всички детайли са от естествени материали, обясниха изложителите.
Ценителите на красотата веднага окупираха щанда на Росица Кирева, тъй като на него за първи път се експонират гоблени. Най-големият и най-скъпият от тях е оценен на 17 700 лева. Това е „Воденицата“ по картина на френския художник Франсоа Буше. Икони, портрет на Кармен и платна с различни сюжети са създадени от майсторката, която по професия е готвачка, но свободното си време посвещава на бродерията.Разсад за лозя и малини, различни видове овошки и декоративни растения са сред най-търсените стоки, наред с озеленителните материали и техника. Щандовете са отворени от 10 до 19 ч, а в неделя – до 16 часа.
С изложбата започна седмицата на хобито и красотата. Тя ще продължи с Панаира на колекционерите „Булколекто“ (27-30.10.), Италианския фестивал на красотата и прическата (28-30.10.), Панаира на домашните любимци „Зоо ревю“ (28-30.10.), състезания за Световната киноложка купа (29.10.), международни и национални киноложки изложби (29-30.10.). Входният билет за всички прояви е общо 2 лева, а за учащи, пенсионери и инвалиди – един лев.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg