EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нарушенията на бензиностанциите под 1%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нарушенията на бензиностанциите под 1%

mail14:44 | 28.08.2015прегледи 1594 коментарикоментари 0


Официалните резултати от проверките за качеството на горивата и изправността на измервателните уреди по бензиностанциите представиха от Министерството на икономиката. Предварително беше обявено, че нарушения са установени както при веригите, така и при малките бензиностанции.

Контролните органи са проверили всички бензиностанции и нарушенията са под 1 процент. При малките бензиностанции са 48 процента от нарушенията, а 52 на сто са при обекти на големи вериги. 60 процента от нарушенията са за количеството отчитано гориво, а 40 процента – за нарушени пломби по разходомерите. Резултатите са по данни от 2015 година и продължават, не се залага само на кампанийния им характер, подчерта министърът на икономиката Божидар Лукарски.

60 процента са проверените бензиностанции на годишна база. Нарушенията при тях са свързани с качеството. Близо хиляда са отклоненията на нормите при тях. Нарушенията в качеството са свързани със съдържанието на биоетанол, сяра и дестилационни характеристики.

Министерството на икономиката е изготвило доклад с предложения за изграждане на единна система за регистриране на средствата за измерване до Агенция "Митници", НАП, Държавната агенция за метеорологически и технически контрол, Българския институт по метеорология. Създаване на единен регистър за непрекъсната онлайн връзка между същите тези институции, докато сега всяка има собствен регистър. Създаване на лаборатория за средствата за изпитване и увеличаване на санкциите за нарушители до 10 хиляди лева, като сега те са до 100 лева и при повторно нарушение 1000 лева.

Съобщено бе също, че ще се преструктурират дирекциите и числеността на персонала за проверки в Агенцията и в Института./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905