EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НАП:Как да намалим данъците си законно?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП:Как да намалим данъците си законно?

mail14:00 | 13.03.2012прегледи 1375 коментарикоментари 0


Брошура на Националната агенция за приходите /НАП/ обяснява какви са законните начини за намаляване на данъците върху доходите на физическите лица, съобщават от приходното ведомство.
Сред възможностите са купуване на осигурителен стаж, внасянена вноски за допълнително доброволно пенсионно или здравно осигуряване, застраховка "Живот" или дарение, с които данъчната основа може да бъде намалена с до 65 на сто. Условията за ползване на данъчното облекчение за млади семейства /намалението на данъка за ипотечен кредит/ също са описани в брошурата. Според НАП данъчното облекчение за млади семейства може да се ползва и от хора, които към момента на  сключване на договора за ипотечен кредит не са имали граждански брак, но имат такъв към края на календарната година, за която щесе ползва облекчението.
В дипляната са описани подробно и най-големите данъчни намаления - на подоходния данък с до 15 процента при дарение за културата или с до 50 на сто при дарение в полза на фондовете за асистирана репродукция или за лечение на деца. Даренията в полза на детски ясли, градини, училища и други образователни институции също могат да намалят данъчната основа и данъка включително в случаите, когато са направени в натура, обясняват още от НАП. Почти всички облекчения се ползват с подаване на декларация за доходите. Срокът за това тази година е 2 май, напомнят от НАП. Допълнителна информация за попълването на формулярите, облекченията и плащането на данъци и осигуровки дава
информационния център на НАП на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна. Брошура на НАП обяснява как законно да си намалим данъците, съобщават от приходното ведомство. В нея може да се прочете за облекчение при ипотечен кредит и за период преди брака, се посочва в информацията.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg