EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НАП събра 0.5 млн.лв. за шведските данъчни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП събра 0.5 млн.лв. за шведските данъчни

mail16:30 | 23.07.2012прегледи 419 коментарикоментари 0


През първата половина на годината Националната агенция за приходите /НАП/ е събрала общо 556 хил. лв. задължения, натрупани към европейските приходни администрации, съобщи пресцентърът на агенцията.
По-голямата част от тази сума - 515 хил. лв., са дълг на български гражданин към шведската приходна администрация в размер на 515 хил. лв.
В прессъобщението се отбелязва, че това е успех за българските данъчни и се посочва, че през цялата 2011 г. събраните суми възлизат на около 166 хил. лв.
НАП събира принудително задължения на граждани и фирми, натрупани към европейски приходни администрации от началото на 2010 г. Това може да са, например, неиздължени данъци и акцизи на европейски граждани и фирми, които са се установили за постоянно в България или задължения на български лица към европейски данъчни администрации.

Обменът на информация между данъчните администрации става въз основа на Директива 2010/24/ЕС на Съвета, транспонирана в гл. 27а от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (в сила от 1 януари 2012 г.) и се отнася за събиране на просрочени задължения за данъци върху доходите и имуществото, ДДС, акцизи, мита, такси, включително местни данъци и такси, както и лихви, глоби и административни наказания върху тях. За да изпратят искане до своите български колеги, европейските данъчни трябва да са изчерпали всички способи за  събиране на задълженията в своята страна. Освен това дължимите данъци, мита трябва да са за над 1 500 евро и не трябва да са минали повече от пет години от влизане в сила на акта за установяване на публичното вземане.Производителите на храни да могат да продават директно повече от 20 на сто от продукцията си, настояват браншови организации

 


Тагове: НАП, средства
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg