EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Наказания заради верижната катастрофа на бул. „Брюксел"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Наказания заради верижната катастрофа на бул. „Брюксел"

mail13:20 | 23.12.2010прегледи 595 коментарикоментари 0


Служителката на Столичния инспекторат и фирмата, която се грижи за снегопочистването в района на булевард "Брюксел", ще бъдат наказани за несвършена работа след вчерашната верижна катастрофа, предаде БНР. Кметът на София Йорданка Фандъкова, каза, че за сметка на снегопочистващата фирма ще бъдат и щетите, нанесени на булеварда.
„Оценката на инспектора и на фирмата очевидно не е била достатъчно адекватна. Ще бъде наказана инспекторката, която отговаря за района, защото тя е посетила мястото преди самите произшествия, но очевидно не е дооценила обстановката, не е издала нареждане да се почиства, също така и самата почистваща фирма, защото те са длъжни също така да следят и да реагират адекватно, но нека не забравяме, че основна причина и в протоколите на КАТ, това е несъобразената скорост, гъстата мъгла. В момента се изграждат камери, видеонаблюдение на бул. "Брюксел", които ще следят скоростта на шофьорите. Пътят е хубав и позволява, но е опасно, така че нека спазваме правилата”.
Със засилено полицейско присъствие ще бъдат подсигурени изходите на София в навечерието на празничните дни, за да се избегнат задръстванията. В нощта на Нова година ще бъде осигурен през цялата нощ градски транспорт в София, добави столичният кмет.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg