EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-скъпият газопровод на света

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-скъпият газопровод на света

mail10:40 | 18.03.2014прегледи 3824 коментарикоментари 0


Над 4 млрд. евро с ДДС е цената на българския участък на „Южен поток“. Това е най-скъпият газопровод, който някога е строен на планетата Земя. Това заяви в предаването на БНР „Нещо повече“ експертът Иван Иванов.
Това, което заяви преди 3 месеца министър Стойнев, че са подписани два протокола с „Газпром“, като в единия е разписана цялата финансова схема на участие на България в проекта, а вторият е по твърденията както на министър-председателя Орешарски, така и на министър Стойнев са решавали проблемите за достъп до други доставчици до тръбата „Южен поток“. По този повод и като се има предвид заявлението на Стойнев, че в условия на открито и прозрачно управление всички документи по „Южен поток ще бъдат предоставени, ние ги поискахме от министерството. Министерството каза, че при него няма такива документи, при което ние заведохме дело в Софийския административен съд и днес съдията постанови в 3-дневен срок министерството да представи пред съда всички документи, независимо дали оригинали или копия, свързани с „Южен поток“, пред съда и заедно с това на следващото заседание, което ще бъде на 14 април, ще бъде повикан, за да даде показания главният секретар на министерството, за да обясни как така нямат оригинали на документи. Поискано е да се получат не само оригинали, ако има такива, но и копия на важни документи, коментира Иванов и добави:
Ако не ни се дават съответните документи, то е именно поради това, че там може би ще се намери индикация, която да разнищи защо този газопровод струва толкова скъпо. В крайна сметка 50% от цената на този газопровод ще бъде заплатен от България под формата на закупения природен газ.
Поведението на България, демонстративно, в този момент, когато се обмислят включително и санкции, касаещи замразяване на преговорите по проекта „Южен поток“ по повод на събитията в Крим, поведението на България е челен сблъсък с европейското законодателство, изказа мнение още Иван Иванов.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg