EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-предпочитаните смартфони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-предпочитаните смартфони

mail14:15 | 19.04.2013прегледи 1081 коментарикоментари 0


Смартфоните с особено големи или малки екрани не са чак толкова популярни сред потребителите, колкото са телефоните със среден размер дисплеи, когато става дума за сърфиране и използване на приложения, сочи изследване на американската компания Flurry, цитирано от ДПА.
В проучването си компанията е анализирала данни от милиони смартфони в действителна употреба. Например, смартфоните с екран под 3,5 инча (около 9 сантиметра) са около 16% от използваните устройствата, но покриват само около 4% от употребата на приложения. Причината е, че е по-трудно да се използват приложения на по-малки екрани, отбелязва Flurry.
Мобилните телефони, чиито дисплеи са среден размер - като iPhone на Apple - са популярни сред потребителите, които свалят данни от интернет. Тези телефони се радват на сходни равнища на използване като при таблети като iPad, където хората са по-склонни да събират приложения, да бъдат онлайн или да играят игри.

При твърде големите екрани обаче - между 12 и 17,5 сантиметра - се наблюдава спад в използването на интернет. Тези телефони, наречени фаблети, тъй като по размер са нещо средно между телефони (от англ. ез. phones - фоунс) и таблети, представляват само 2 % от устройствата в употреба и на тях се падат 3% от свалените приложения. Flurry посочва, че изследването включва милиарди измервания на месец, проверяващи най-използваните 200 модела. Това би покрило над 80% от всички смартфони в употреба. Компанията проследява как хората използват приложения и помага при продажбите на реклами на програми за смартфони.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg