EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Най-много имигранти има в Бургас и София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-много имигранти има в Бургас и София

mail13:08 | 15.12.2009прегледи 724 коментарикоментари 1


Бургас и София са двата града в България с най-много имигранти. Това каза Любов Панайотова, директор на Европейския институт, на среща-дискусия днес в Бургас, цитирана от агенция Фокус.
В Бургас се намира и пилотният център за интеграция на имигранти. По думите на заместник-кмета Йорданка Ананиева, община Бургас е едно от привлекателните места за имигрантите поради факта, че градът е динамично развиващ се индустриален център. Наскоро Бургас бе обявен за най-предпочитания град за правене на бизнес. На дискусията бяха представени европейските практики за миграционната политика.
„Тези процеси на миграция, които в Европа съществуват отдавна, при нас започват да се развиват тепърва. Желателно е да имаме предварително изготвени стратегии, които да интегрират имигрантите”, категорична бе Ананиева.
Според директора на Европейския институт Любов Панайотова във фокуса на ЕС е имиграционната политика. Фундаментално човешко право е да напуснеш страната си и да пребиваваш или да потърсиш работа някъде в чужбина. Но тя признава че е изконно национално право да се допусне чужд гражданин да пребивава в страната. „Законодателството е сложно, но България не трябва да изостава с националната си политика”, категоричен е директорът на Европейския институт. Според нея събитията се развиват бързо и в страната пристигат потоци от имигранти, макар и неголеми. Това са хора, които желаят да се установят трайно в България. „Те търсят работа, трябва да положим повече усилия да ги интегрираме. Имаме цели сектори в икономиката, които се нуждаят от работна ръка”, каза Панайотова.


 
Коментари
 
противник - 15-12-2009 г. 16:40:23

... имало цели сектори в икономиката които се нуждаели от ръботна ръка... е добре искам да попитам Панайотова, безработните в българия не са ли достатъчно??? Значи както винаги дискриминирами самите нас си. Българи отиват да бачкат за някой друг в чужбина, а тука идват чужди маймуни дори без образование. Къде е логиката питам аз? Толкова ли е трудно да се намери вариант за намаляване на безработицата в България и намаляване на емигрантския поток? Как държави като Великобритания и Ирландия и няколко други го направиха???

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886