EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-мнго корупция в Москва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-мнго корупция в Москва

mail09:40 | 03.09.2021прегледи 811 коментарикоментари 0


Дойче Веле

Корупцията в Русия бързо нараства, а щетите от нея само за първото полугодие на 2021 възлизат на близо 40 милиарда рубли, съобщава Главната прокуратура. Русия е сред 50-те страни с най-висока корупция в света.

24 500 корупционни престъпления е регистрирала Главната прокуратура на Руската федерация само за първите шест месеца на 2021 година. За този печален рекорд за последните 8 години пише в сборника на ведомството, който беше публикуван на 30 август. В около половината от случаите корупцията се състои във взимане на подкуп. Най-много подкупи се взимат и дават в Пермския и Ставрополския регион, но също така и в Санкт Петербург, съобщава прокуратурата.

През миналата година регионален „лидер“ по корупция в Русия е Москва, на второ и на трето място се нареждат Татарстан и Ставрополският регион, пише „Новая газета“.

40 милиарда рубли – толкова „струва“ корупцията на руснаците. В сравнение със същия период на миналата година, корупцията в Русия бележи ръст от 16,5%. Увеличиха се и щетите, които корупцията нанася на Русия. През миналата година те възлизаха на 32,4 милиарда рубли, а сега достигнаха 39,4 милиарда. В предишен свой доклад Главната прокуратура констатира, че в сравнение с всички други държавни служители, корупционни престъпления най-често вършат сътрудниците на правоохранителната система. На второ място по корумпираност се нареждат служителите в системата на Министерството на отбраната.

Корупцията е част от историческия модел на управление

Медиите припомнят, че корупцията е един от най-сериозните проблеми на съвременна Русия. Тя застрашава самото функциониране на органите на държавната власт, на правоохранителните органи, на здравеопазването, образованието и различни други сфери от обществения живот. Всъщност корупцията като феномен е част от историческия модел на държавно управление в Русия. В Индекса за възприемане на корупцията, който ежегодно публикува правозащитната организация „Транспаренси Интернешънъл“ Русия попада в групата на 50-те най-корумпирани държави в света.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg