EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Най-добрите работодатели

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-добрите работодатели

mail10:08 | 01.12.2022прегледи 786 коментарикоментари 0


Кариерната платформа Kaderabotim.bg обяви резултатите от своята годишна класация, посветена на най-добрите работодатели в България. Допитването обхваща периода 16 ноември 2021 г. – 15 ноември 2022 г. и показва кои са 30-те най-добри български работодатели на база отзивите на служителите в платформата. Иновативната платформа е специализирана в предоставянето на обективна информация за пазара на труда у нас.

Критериите за оценка са специално подбрани според важността, която служителите им придават по отношение на работата, както и приноса им към чувството за удовлетворение на работното място.

Класацията се провежда за първа година и има за цел да създаде повече яснота и прозрачност за работната среда и условията на труда в България, за да улесни избора на българските служители при кандидатстване за работа у нас. Резултатите се определят на база предимствата на всяка фирма, както и оценки за възнаграждението на служителите, лидерството, фирмената култура, социалните придобивки и други аспекти от работата.

Костин Тудор, главен изпълнителен директор и основател на международната кариерна платформа Undelucram.ro, споделя:

„Чрез тази класация се стремим да създадем ясна представа за пазара на труда в България и да популяризираме компаниите, които уважават своите служители, като модел за подражание за всички организации, които се стремят към изграждане на успешна работодателска марка. Поздравяваме всички организации, които предоставят на служителите си приобщаваща работна среда, където чувстват подкрепа и разбиране и където атмосферата и благосъстоянието им са поставени на първо място."

Компанията, която оглави класацията на 30-те най-добри работодатели, в които си заслужава да се кандидатства и работи през 2023 година, е Endava България.

„За нас е голяма чест да бъдем избрани за най-добър работодател особено когато това признание идва от хората, нашите колеги и членовете на екипа ни. Вече в офисите ни в София, Пловдив, Варна и Русе работят над 450 души. Обичайно новите хора, които се присъединяват към екипа на Endava, идват по препоръка на настоящ колега: това са 40% от хората, които стават част от компанията ни в световен мащаб. Това означава, че някой, който вече работи в Endava, се е свързал със свои приятели и колеги и ги е препоръчал, преди да влязат в компанията. Вярвам, че това е огромно признание за нас. Очаквам с нетърпение следващата стъпка в развитието ни и предстоящите постижения на нашия Endava екип в България“ – посочва от своя страна Дариус Щтефан, Country Manager на Endava България.

Непосредствено след нея в ТОП 10 на най-високо оценените работодатели през 2022 г. се нареждат:

 2. Decathlon България

 3. eMAG България

 4. Pontica Solutions

 5. Lidl България

 6. Accenture България

 7. JYSK България

 8. Speedy

 9. Kaufland България

10. Sensata Technologies

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg