EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-добрите вина на "Златен грозд" в Мелник

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-добрите вина на "Златен грозд" в Мелник

mail12:02 | 15.02.2017прегледи 1130 коментарикоментари 0


За шеста поредна година община Сандански и Сдружение "За Мелник" събраха производители и ценители на мелнишкото вино на фестивала "Златен грозд", съобщи пресцентърът на общината.
Гости от цяла България успяха да се докоснат до магията на местното винопроизводство, да се насладят на атмосферата, музиката, танците и веселието на двудневния фестивал в Мелник, който обединява местните хора в каузата за съхранение на духа и богатството на региона, се посочва в съобщението. Кметът на община Сандански Кирил Котев е открил фестивала с пожеланието тази традиция да не секва.
Винарски изби и производители от региона са предложили за дегустация своята продукция и са се включили в конкурса за най-добро вино. В категорията за домашно вино "Букет" победител е Георги Георгиев от Мелник, а в категорията за вино "Широка мелнишка лоза" първото място е заел Борислав Ангов, също от Мелник. Отличена е и продукция на винарските изби. Конкурсните вина е оценявала комисия от енолози с председател Коста Костов.
През втория фестивален ден е било обявено и най-доброто вино според посетителите на "Златен грозд", които са имали възможност да участват и в томбола. Гостите на Мелник са присъдили приза за най-добро вино на Васил Чакъров от с. Виногради, община Сандански.
Тази година Фестивалът е имал и благотворителна кауза - набиране на средства за подпомагане на младеж от село Дамяница, който се нуждае от лечение.


Тагове: Мелник, вино
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg