EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-голямата търсачка на света -Google

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-голямата търсачка на света -Google

mail16:31 | 07.10.2009прегледи 970 коментарикоментари 0


Американската корпорация Google успя да затвърди лидерската си позиция на пазара на интернет търсачките в САЩ, това показват данни на анализаторската агенция Experian-Hitways.
В периода от 5 септември до 3 октомври тази година през търсачката на Google са извършени 71,1% от всички справки в интернет, направени на територията на САЩ. При това преките конкуренти на компанията - порталът Yahoo и търсачката Bing на софтуерната група Microsoft са обработили съответно 16,4 и 9% от всички търсения през посочения период, докато 2,6% се падат на портала Ask. След редица сливания и придобивания на американския пазар Google, Yahoo, Bing и Ask останаха четирите водещи търсачки в САЩ, информира ИТАР-ТАСС.
Експерти отбелязват, че пазарният дял на Bing е спаднал с 5 % през септември спрямо август, на портала Yahoo - с 3% докато търсачката Ask е отчела растеж.
Миналата седмица Google представи обновени инструменти в търсачката си, които позволяват на потребителите да търсят материали, публикувани през последния час или на определена дата, отбелязва ИТАР-ТАСС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg