EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-голямата компания за търговия на дребно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-голямата компания за търговия на дребно

mail18:09 | 14.07.2022прегледи 859 коментарикоментари 0


Швейцарската компания Dufry, която управлява безмитни магазини в редица страни, сред които и в България, планира да се слее с италианската верига заведения Autogrill. Начело на смесеното дружество ще застане главният изпълнителен директор на Dufry Ксавие Росиньол, съобщи ДПА.

Мажоритарен акционер в Autogrill е италианският холдинг Edizione, собственост на фамилията Бенетон. Компанията управлява крайпътни кафенета и ресторанти в Европа, както и заведения на летища в целия свят. 

Очаква се сливането на двете компании да намали разходите им с около 85 милиона швейцарски франка годишно (около 86,5 милиона долара). Те ще създадат едно от най-големите дружества за търговия на дребно в света, отбелязва ДПА. 

Dufry управлява магазини на летища, круизни линии, пристанища и други туристически локации по цял свят. През април тази година Летище София сключи договор с компанията, с който тя поема управлението на безмитните магазини на неговата територия. Компанията ще създаде два нови търговски обекта на Терминал 2.

/БТА/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg