EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-големият обучителен център заработи в Русе

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-големият обучителен център заработи в Русе

mail08:05 | 15.09.2023прегледи 751 коментарикоментари 0


Официално отвори врати най-големият център за професионално обучение в България ЦПО „Академия Булмаркет“, който се намира в Русе.

До тази крачка се стигна след опитите в продължение на няколко години да се подкрепя дуалното обучение в русенските професионални гимназии. Групата Булмаркет разчиташе по този начин да привлече млади хора, осигурявайки им професионална реализация след завършването им.

Беше създадена паралелка за лаборанти в ПГ по селско стопанство в Образцов чифлик за лаборанти, имаше договори за дуално обучение с ПГ по речно корабостроене и корабоплаване и ПГ по транспорт, но резултатите се оказаха незадоволителни. Затова компанията реши да инвестира в  собствен обучителен център, коментира Светослав Първанов, зам.-изпълнителен директор.

Центърът за професионална подготовка на практика ще продължи политиката на компанията да инвестира в човешкия ресурс и да развива специалисти за различните си сфери на дейност. Тъй като тя разполага с над 1400 служители, вече няма да се използват външни обучители, а ще се разчита на собствения център, който да отговаря на нуждите от кадри на дружествата в групата, а и до голяма степен – на индустрията в града.

Центърът е получил лиценз от Националната агенция за професионално образование и обучение и ще се помещава в сградата на Булмаркет в зона „Тегра“ в 3 модерни зали. Има и работилници за практическа подготовка.

Теорията ще се води от преподаватели от Русенския университет, а практиката – от служители на фирмата с дългогодишен опит. Курсовете са различни – за придобиване на цяла професия, част от професия или опреснителен курс.

Именно с опреснителни курсове по Безопасна работа със съдове под налягане и здраве и безопасност при работа започва дейността на Академията. Първите професионални направления, по които ще могат да се обучават желаещите, включват електротехника и енергетика, моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства, машиностроене, металообработване и металургия и химични продукти и технологии.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037