EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-големите замърсители строителните фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-големите замърсители строителните фирми

mail12:50 | 30.11.2010прегледи 1005 коментарикоментари 0


По-важното е не дали България ще бъде глобена за мръсния въздух, а дали ще разрешим проблема, а фините прахови частици са проблем и на други страни от ЕС. Проблемът не е от вчера или днес, заяви министърът на околната среда и водите Нона Караджова по Нова телевизия затова ще бъде ли наказана държавата за мръсния въздух в големите градове.
Тя уточни, че източниците на замърсяване са различни – промишлени дейности, транспорт, битови дейности, както и неспазването на правилата за опаковане и безопасност при строителство. Според нея най-големите замърсители в големите градове са строителните фирми. В някои градове основен източник на замърсяване като Пловдив например, е транспортът. Възможни са няколко решения – дългосрочното решение е подмяна на автомобилния парк. Следващата мярка е един добър контрол дали автомобилите спазват нормите за емисии. Друга възможност е регулиране на трафика или въвеждане на добри системи за обществен градски транспорт. Автоматизирано управление на трафика е друг вариант за намаляването на емисиите в големите градове, категорична бе Караджова. Министърът на околната среда и водите припомни, че София, Пловдив, Плевен, Велико Търново, Смолян, Перник са градовете, които през 2008 г. са били с най-високи показатели за вредни емисии.
"Никой няма съмнение, че ТЕЦ-"Брикел" трябва да преустанови своята дейност", коментира Караджова във връзка с евентуалното затваряне на предприятието. Тя съобщи, че от утре ще бъдат затворени четири котли на компанията, като има потвърждение от страна на социалния министър Тотю Младенов за алтернативна заетост на останалите без работа работници.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg