EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК отново предупреди България за замърсяването

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК отново предупреди България за замърсяването

mail14:30 | 18.03.2010прегледи 1152 коментарикоментари 0


Европейската комисия изпрати днес последно писмено предупреждение на България за замърсяване със серен двуокис, съобщава БТА.
През юни 2009 г. Европейската комисия предупреди България за пръв път писмено, че трябва да се вземат мерки емисиите на серен двуокис да отговарят на нормите в Европейския съюз. Преди това анализ на Европейската комисия на български отговор от 2007 г. показа, че разрешените дневни и почасови норми за замърсяване със серен двуокис се надхвърлят в югоизточната и югозападната част на страната. Ето защо смятаме, че България не изпълнява европейското законодателство по отношение на серния двуокис, заяви говорителят на Европейската комисия Джо Хенън.
Страната ни трябва да отговори какви мерки са предприети във връзка с предупреждението като нормалният срок за отговор след последно писмено предупреждение е два месеца, ако не бъде посочен изрично друг.
Ако отговорът е незадоволителен за Европейската комисия, страната ни може да бъде съдена в Съда на Европейския съюз в Люксембург. В случай, че присъдата е осъдителна, трябва да бъдат изпълнени предписаните в нея  мерки.
Ако и това не стане, тогава се задейства чл. 260 на Договора за Европейския съюз. В този случай може да се стигне до налагане на сериозни финансови глоби.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg