EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-богатият човек в Русия дава съвети за кризата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-богатият човек в Русия дава съвети за кризата

mail19:06 | 15.06.2009прегледи 595 коментарикоментари 0


Prohorov1Понижаване на лихвите по кредитите от сегашното им равнище от 20-25 на сто годишно е една от стъпките, които властите в Русия трябва да издействат за излизане от кризата, заяви в интервю за руското списание "Ню таймс" най- богатият човек в Русия Михаил Прохоров, предаде Лента. ру.
Според Прохоров, за чието интервю пред "Ню таймс" съобщават електронните издания на списанията "Форбс" и "Финанс", "за да се понижат лихвите по кредитите, властите трябва да направят три основни стъпки, посочва БТА.
Първо, да се намали основната лихва на централната банка, която сега е 11,5 процента. Второ, да се замразят цените на естествените монополисти, от чиито растеж страда бизнесът. И трето, да се извършат структурни промени в икономиката, които да
доведат до спад на инфлацията.
Прохоров отбелязва, че тези стъпки ще помогнат за избавянето на бизнеса от "лошите" дългове, тъй като сега при високите лихви по кредитите средната печалба на компаниите е само 8-10 на сто годишно.
Михаил Прохоров стана най-богатият човек в Русия, след като продаде много свои активи, в момент когато цената им бе най-висока през 2008 година. С изострянето на кризата тези активи, както и много други, рязко поевтиняха.
По-рано Прохоров нееднократно публично се изказваше за състоянието на руската икономика. В края на 2008 година в интервю за вестник "Ведомости" бизнесменът отбеляза, че "добрата стара икономика"вече няма да има в света и затова на
чиновниците не им се налага да спасяват това, което вече не може да се спаси.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4216