EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-богатият испанец навлиза във ВЕИ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-богатият испанец навлиза във ВЕИ

mail16:35 | 15.11.2021прегледи 806 коментарикоментари 0


Основателят на текстилната група Индитекс (Inditex), чиято собственост е марката Зара (Zara - на испански Сара) и най-богат човек в Испания
Амансио Ортега се впуска в ново начинание - възобновяеми източниципна енергия, с инвестиция за 245 милиона евро, съобщиха испанските медии.
Инвестиционното подразделение на групата Понтегадеа (Pontegadea) ще подели дяловото си участие с петролната компания Репсол (Repsol) във вятърния парк "Делта" в района на Сарагоса, област Арагон.
Да разчитаме на Понтегадеа като партньор в "Делта" потвърждава качеството на активите ни и ще ни позволи да ускорим растежа в сектора на възобновяемата енергия в рамките на ефективния и устойчив енергиен преход, както и да постигнем целта си за въглеродна неутралност през 2050 година. Това заяви изпълнителният директор на Репсол Хосу Йон Имас.
Най свой ред ръководената от Ортега група увери, че тази операция, с която получава 49-процентен дял във вятърния парк, ще й помогне да укрепи ангажимента си към опазването на околната среда.
Репсол подчертава в комюникето си, че когато през юни е пуснала в продажба акциите от "Делта", е имало голям интерес от международни инвеститори. След сделката с Понтегадеа "Делта" се оценява на 500 милиона евро.
Индитекс, чийто основател е Амансио Ортега, е най-голямата текстилна компания в света. Под нейната шапка са над 7000 магазина в около сто държави (включително и в България). Сред най-известните й марки са Зара и Бершка (Bershka).
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg