EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-богатите пилоти във F1

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-богатите пилоти във F1

mail18:00 | 09.06.2015прегледи 1506 коментарикоментари 0


Финансовите експерти от Wealth X следят отблизо развитието на целия този мащабен бизнес, който задвижва любимата на всички Формула 1 и в резултат изготвят списък с най-богатите пилоти във F1 за всички времена.

Тази интересна компилация събира както действащи, така и вече оттеглили се състезатели. Седемкратният шампион Михаел Шумахер, който в момента се възстановява от животозастрашаващ инцидент, застана на чело на класацията, докато Нико Розберг от Mercedes се нареди едва на 10-о място. Вижте кои са останалите пилоти в списъка:

Михаел Шумахер
7 пъти световен шампион, Михаел Шумахер е смятан за най-богатия шофьор от Formula 1 с нетно състояние от смайващите 780 млн. долара. През 2002 години той става единственият състезател в историята на Formula 1, който се класира в топ 3 на всяко състезание през сезона. И наистина, Шумахер е един от най-великите пилоти в този спорт. Последното му състезание за Mercedes беше през 2012 г. В момента се възстановява от трагичния инцидент, който претърпя по време на ски във Френските Алпи.

Фернандо Алонсо
Заема втора позиция в престижната класация. Алонсо е двукратен шампион, който към момента се състезава за McLaren – Honda. Нетното му състояние се оценява на внушителните 220 млн. долара.

Кими Райконен
Наричат го приятелски „Ледения човек“ може би заради хладния му характер както на пистата, така и извън нея. Кими понастощем се състезава за Lotus, а богатството му възлиза на 180 млн. долара, с което се нарежда на трета позиция.

Еди Ървайн
Прави своя дебют във F1 през 1993 в Гран При на Япония. Качва се подиума през 2001 и 2002 година. След това се оттегля от спорта, карайки за тима на Jaguar. В класацията за най-богатите пилоти се нарежда на 4-о място със 180 млн. долара.

Луис Хамилтън
Световен шампион, британец, състезава се за отбора на Mercedes. Към момента е пети в класацията със 110 млн. долара. Въпреки че, едва ли ще се изненадаме, ако настоящия му договор за 140 млн. долара, смятан за един от най-големите в спорта, бързо промени нещата. За 30-годишния Хамилтън това си е изключителен успех.

Дженсън Бътън
Кариерата на Бътън започва на картинг пистата, като печели Британската супер надпревара (Super Prix) през 1989 г., когато е едва 9-годишен. На 17 става най-младият шофьор, печелил Европейския супер А шампионат. Звездата му във F1 изгрява през 2001 г, когато също се бори да стане най-младият английски състезател в състезанието. Бътън става част от екипа на McLaren през 2010 г. като тогавашен световен шампион. Неговите 100 млн. долара нетно богатство му отреждат шеста позиция.

Ален Прост
Този френски състезател в четири пъти шампион на Formula 1, състезавайки се с легенди като Михаел Шумахер, които дори побеждава. От 1987 до 2001 г . Прост държи рекорда за най-много победи на Гран При. Носител е на Светоната спортна титла на века в категория моторни спортове. Състоянието му се оценява на 70 млн. долара.

Дейвид Култард
Въпреки потенциала му да бъде шампион, Дейвид никога не успява да завърши като такъв. Той е умел шофьор, но никога достатъчно дързък на състезания. Все пак печели Гран При на Франция през 2002 г. Той е на 8-о място също със 70 млн. долара.

Себастиян Фетел
Един от състезателите, които бележат бърз прогрес в класацията. През 2010 г става най-младият световен шампион в историята на Formula 1. За 8 години на картинг пистата той печели Германския младежки шампионат по картинг, Купата на Монако и Европейския младежки картинг шампионат през 2001 г. Талантът и желанието му за победа го изстрелват към спортните висоти. През 2015 г. 28-годишният Фетел успя да измести Фернандо Алонсо от мястото му в отбора на Ferrari. Нарежда се на предпоследна позиция с богатство от 45 млн. долара.

Нико Розберг
29-годишният състезател заема последното 10-о място в класацията за най-богатите пилоти на Formula 1 със сумата от 30 млн. долара. Отраснал в Монако, меката на мотоспортовете, Нико е един от синовете на световния шампион от 1982 г Кеке. Розберг се качва в картинга на 11 години, само за да стане част от отбора на BMW през 2002 г. За първи път се качва на почетната стълбичка след победа през 2012 г. в Гран При на Китай. / Premium Lifestyle


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg