EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Надлезът при Казичане готов /видео/

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Надлезът при Казичане готов /видео/

mail08:15 | 11.12.2016прегледи 2467 коментарикоментари 0


Само за 100 дни завършихме един обект, който се чакаше от 24 години. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството ( в оставка) Лиляна Павлова, която откри новоизграденото дясно платно на надлеза при Казичeне. Той е над ж. п. линията София - Бургас и на второкласния път II-18. На церемонията присъстваха и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, Илияна Захариева – член на УС на АПИ и др. 

Правителството осигури 7,5 млн.лв. от бюджета за завършване на пътния обект, чието строителство е започнало през 1992 г. Министърът подчерта, че това е много важно съоръжение, тъй като част от околовръстното шосе на София по него се движи тежкия транзитен трафик. Това е връзката между магистралите „Тракия“ и „Хемус“, между граничните пунктове Кулата и Калотина.

 Изграждането на надлеза започва през 1992 г., преди 24 години. До 2004 г. е построено само лявото платно и до момента движението се осъществяваше само по него. С изграждането и на дясното платно в участъка от Северна скоростна тангента до автомагистрала „Тракия“ се очаква значително да се подобри организацията на движението, да се повиши безопасността на движението и да се хомогенизира цялата отсечка от пътен възел „Сливница“ до АМ „Тракия“. Участъкът е важна пътна връзка, по която преминава тежкотоварният трафик от ГКПП „Калотина“ към Капитан Андреево и пристанище Бургас.  

Изпълнител на строително-монтажните работи е „ГБС Инфраструктурно строителство“ АД. Строителният надзор е осъществен от „Пътинвестинженеринг“ АД. Проектант е „Пътпроект“ ЕООД.

Източник, снимка и видео: МРРБ

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg