EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Над 70 круизни кораби акостирали във Видин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Над 70 круизни кораби акостирали във Видин

mail08:05 | 25.05.2023прегледи 580 коментарикоментари 0


От старта на туристическия сезон по Дунав през март до момента на видинското пристанище са акостирали над 70 круизни кораба. Ако през март на порта са хвърлили котва само 6 кораба, то през април техният брой е 26, а през май до момента - 43.

До края на сезона - 27 декември, видинското пристанище ще приеме 294 кораба по предварителен график, обявен от българските туроператори "Балкан турс" и "Дунав турс", показва справка на пристанищната администрация в дунавския град. 

Туристите - основно американци, австралийци, германци и японци, посещават по програма историческата крепост "Баба Вида", крепостта "Калето" в Белоградчик, имат пешеходен и велосипеден тур в крайдунавския парк на Видин, посещения и дегустация на местни винарни. Вечерите им завършват на борда на кораба с фолклорна програма, изнасяна от видински самодейци.

От началото на годината до края на април, едни от най-посещаваните дестинация от български и чуждестранни туристи - Белоградчишките скали и крепостта "Калето", са били разгледани от 21 820 посетители, от тях чуждестранните туристи са над 2700, основно пътуващи с круизните кораби, съобщи за БТА Росен Младенов, зам.-кмет на Община Белоградчик.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg