EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Над 2,5 млн. лв. за Видин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Над 2,5 млн. лв. за Видин

mail12:00 | 08.02.2013прегледи 497 коментарикоментари 0


Премиерът Бойко Борисов и министърът на културата Вежди Рашидов откриха реновирания етнографски музей „Кръстатата казарма“ във Видин. „В продължение на 30 години тази сграда не е била ремонтирана, а днес, благодарение на положените усилия и вложените близо 1 600 000 лв., Видин вече има един прекрасен музей“, каза министър-председателят и подчерта, че „градът променя облика си и се развива се поетапно“.
„Този музей, в световен мащаб, е наистина уникален, тъй като няма аналог на такъв тип архитектура – във вид на кръст”, изтъкна министър Рашидов. Проектът „Възстановяване на сградата на Кръстатата казарма (етнографска експозиция) и изграждане на прилежащата й инфраструктура” е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“.

След края на церемонията министър-председателят и министърът на здравеопазването Десислава Атанасова посетиха МБАЛ „Света Петка” АД, където представиха нов компютърен томограф. „Искаме да показваме къде на практика се влагат средствата от данъкоплатците“, заяви премиерът Борисов и припомни, че само преди броени дни са открити реновирани отделения и модерна медицинска апаратура в Разград, Търговище, Варна. „Днес представяме компютърен томограф и във Видин на стойност 850 000 лв., защото е много важно да се осъществява диагностика на високо ниво, за да може да се провежда и подходящото лечение”, подчерта Борисов. Той изтъкна, че благодарение санирането на лечебното заведение, са намалени 4 пъти разходите за енергия. „Това са около 30 % спестени средства за година”, заключи премиерът.
„За няколко години инвестициите в сферата на здравеопазването се увеличиха значително. Това е една от най-важните инвестиции – в човешкото здраве, в добри условия на труд на работещите. Гордост е, че има млади хора, които са избрали да живеят и работят във Видин, такива, които са избрали да помагат на населението тук”, каза в приветственото си слово министър Атанасова. „Изключително важни са възможностите, които дава държавата, които ни предоставя Европа, проявявайки своята солидарност и подкрепяйки младите български лекари да останат в България“, допълни министърът на здравеопазването и подчерта, че правителството винаги ще гарантира достъпа на хората до високоспециализирана медицинска помощ, както и работа в много по-добри условия на труд в болниците.
Средствата, осигурени от министерството на здравеопазването за болницата във Видин, са 1 млн. лева. С тях са закупени многосрезов спирален компютърен томограф, два броя апарати за диализно лечение, мобилен рентгенов апарат тип „Кугел“, проектирана е и изградена система за водоочистване с обратна осмоза в отделение по Нефрология и диализно лечение./Пресцентър Министерски съвет
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048