EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Наградите "Икономика на светло"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Наградите "Икономика на светло"

mail16:10 | 18.07.2018прегледи 848 коментарикоментари 0


Сивата икономика е по-малка, отколкото усещането за нея. Това каза председателят на УС на АИКБ по време на връчване на наградите „Икономика на светло“ за 2017 г. от Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ). „Колкото е по-голяма икономиката на светло, толкова повече приходи в бюджета и честни правила за бизнеса. За това ограничаването на сивата икономика е сред приоритетите на АИКБ“, обяви той. „Създадохме уникален индекс, който да мери равнището на сивата икономика. Стойността му е 77.78%. Той мери светлата част на икономиката. Останалата част е равнището на сивата икономика“, обясни Васил Велев. „Изсветляването на икономиката е в корелация с политическата и икономическа стабилност. 2017 е най-големият ръст в индекса, което отнесено към размера на сивия сектор е над 10% изсветляване“, заяви той. „На база на стойностите на индекса, в годините в които го мерим от 2010 година, показва, че през 2021-2022 би следвало да стигнем европейските стойности на икономиката на светло“, каза още Васил Велев.

АИКБ връчи петите годишни награди „Икономика на светло“. Националният съвет за тристранно сътрудничество взе приза в категорията за „Нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата“.

Асоциация на организациите на българските работодатели грабна отличието за „Личност или организация, допринесла за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством активна позиция“.

За рубриката си „Чети етикета“ Биляна Гавазова спечили наградата за „Журналист или медия, допринесли за промяна на обществените нагласи към нетърпимост към неформална икономика“.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1008