EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Награда за дарител-емигрант

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Награда за дарител-емигрант

mail17:32 | 10.11.2016прегледи 1700 коментарикоментари 0


Кметът на Монтана Златко Живков връчи от името на Националното сдружение на общините в република България награда на дарителят Кирил Маринов, който за последните 20 години е дарил над 1 милион лева за родния си край.
Маринов, който е родом от село Винище в община Монтана, но от 1945 година живее във Франкфурт - Германия, не присъства на церемонията, а наградата получи неговият племенник Ангел Младенов. Маринов е дарил много автомобили и микробуси на детски градини, домове за сираци и възрастни хора, на театри и спортни клубове, дарил е средства за детски площадки, за ремонт на черкви и площади, за издръжка на деца в градини и т.н. С негови лични средства през 2007 година в родното му село Винище е изградена часовникова кула по повод приемането на България в ЕС, а после и паметник на загиналите във войните. В момента Кирил Маринов дарява модерен автобус за 80 000 лева на община Монтана, с който ще пътуват спортните отбори при гостуванията си в други градове.
При последното си посещение в България преди година Кирил Маринов /90г./ заяви, че въпреки напредната си възраст ще продължи да дарява на хората в своя роден край. Той обяви, че се гордее, че е българин, успял в Германия и се радва, че все още може да печели от своя бизнес и да дарява средства на хората в България.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg