EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

На Маказа ще бъде открит граничен пункт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

На Маказа ще бъде открит граничен пункт

mail13:15 | 14.08.2013прегледи 1196 коментарикоментари 0


Правителството прие решение за откриване на граничен контролно-пропускателен пункт между България и Гърция – „Маказа”, съобщиха от правителствената информационна служба. Чрез новоизградената пътна връзка, той ще свързва градовете Хасково и Кърджали на българска територия и Комотини и Александруполис – на гръцка.
Изграждането на ГКПП „Маказа” като последен елемент от Общоевропейския транспортен коридор №9 значително ще облекчи преминаването на българо-гръцката граница като поеме част от преминаващите през останалите гранични преходи между двете страни.
По реда на действащото от 2009 г. междуправителствено споразумение с Гърция, на ГКПП „Маказа” ще се осъществява съвместен контрол при преминаване на границата. Това позволява дадено лице да бъде спирано само веднъж за извършване на проверки при влизане и излизане.
Днес беше одобрен и проектът на нов двустранен документ, който регламентира мястото на извършване на съвместния граничен контрол. Това ще бъде ГКПП „Маказа” на българска територия.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4140