EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

На какво миреше в метрото?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

На какво миреше в метрото?

mail07:02 | 06.08.2019прегледи 648 коментарикоментари 0


През целия месец юли във Виена се движеха четири влака, които ухаеха различно. Ухаещите влакове са украсени с флорални мотиви. Ароматите се впръскват във влакчетата чрез охладителната система и се разпределят равномерно. Четирите аромата, успокояващ, освежаващ, цитрусов и аромат на рози, са обозначени с четири различни цвята - лилав, зелен, оранжев и розов. Общината гарантира, че ароматите са тествани за възможни алергични реакции преди употреба. Това е пилотен проект на общинското транспортно предприятие "Виенски линии". Целта е пътниците самите да решат дали в метрото трябва да ухае и да посочат кой аромат предпочитат.

Не случайно градският транспорт във Виена е сочен за пример в редица европейски мегаполиси. Целта е пътниците да се чувстват комфортно в градския транспорт, затова общината непрекъснато работи за разширяване на мрежата, съкращаване на интервалите, купува нови модерни превозни средства и поставя климатици в старите модели. "Приятното пътуване означава и приятен климат вътре в превозните средства. Затова стартирахме нов пилотен проект с ароматизирани влакове. С нетърпение очаквам мнението на пътуващите “, заяви Ули Сима, зам.-кмет по транспорта в австрийската столица.

До 31 юли виенчани можеха да гласуват за или против ароматизираните влакове и да изберат любимия си аромат на сайта на "Виенските линии".  След проведената анкета се оказа, че 21 хиляди виенчани са против всякакви ухания, докато 16 хиляди се произнесоха в полза на ароматизирания подземен транспорт, съобщи АП. Агенцията отбелязва, че качеството на въздуха във виенското метро беше подобрено през месец януари, когато беше въведена тотална забрана за консумация на храни по всички линии.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg