EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Мъск и Бъфет зад спора за бонбони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мъск и Бъфет зад спора за бонбони

mail17:35 | 08.05.2018прегледи 2159 коментарикоментари 0


Основателят на „Спейс Екс“ и „Тесла“ Илон Мъск предложи идеята за създаването на фабрика за бонбони в контекста на задочния си спор с президента на корпорацията Berkshire Hathaway Уорън Бъфет. Бизнесменът и изобретател Илон Мъск планира да отвори фабрика за бонбони. „Това ще е велико. Супер-супер сериозен съм“, написа той в Туитър.

В един от следващите си постове Мъск попита с какъв пълнеж да произвежда бонбоните. В отговор потребителите на социалната мрежа за микроблогинг споделиха своите предпочитания. Едни от най-интересните предложения станаха захаросани плодове с логото на Тесла и пълнеж с формата на камъни от Марс.

Идеята за създаването на бонбонена фабрика прозвуча в контекста на задочния спор на Мъск с ръководителя на американската корпорация Berkshire Hathaway Уорън Бъфет. Всичко започна с това, че на събранието на акционерите на „Тесла“ Мъск критикува идеята за „икономически ров“ на Бъфет. Тя означава продължително конкурентно предимство, позволяващо на фирмата да печели много повече, отколкото средно в сегмента.

В отговор Бъфет отбеляза, че много компании използват този модел, например, принадлежащата на Berkshire бонбонена компания, и изрази съмнение, че Мъск ще пожелае да се конкурира в тази област. Това стана причина Мъск да поеме хвърлената ръкавица. Той даже написа в Туитър, че ще изкопае ров и ще го запълни с бонбони пише Дойче Веле.

Да припомним, че преди дни Мъск, собственик на компанията на електрически автомобили Tesla съобщи за нетна загуба от $709 млн.през първото тримесечие на 2018 г. Това е  2.1 пъти повече в сравнение със същия период на миналата година.
 Според The ​​Wall Street Journal това е най-голямата тримесечна загуба в историята на компанията. В допълнение, първото тримесечие на 2018 г. беше петото по ред, когато компанията регистрира рекордна загуба.
Компанията отбелязва, че е постигнала значителен напредък в производството на автомобили от Model 3. През третото и четвъртото тримесечие на 2018 г. Tesla планира да реализира печалба. Това е възможно поради очакваното производство на  5 хиляди автомобила седмично. През последните три седмици Tesla е произвела повече от 2000 автомобила Model 3 на седмица.
Американската компания Tesla Motors е основана през 2003 г. като разработчик и производител на електрически превозни средства и свързаните с тях технологии. В допълнение към електрическите превозни средства, компанията използва собствена технология за производство на батерии и електрически двигатели и ги продава на други автомобилни компании, по-специално Toyota и Daimler.

 

 


Тагове: Мъск, Бъфет
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg