EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Мудис намали рейтинга на Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мудис намали рейтинга на Турция

mail14:31 | 22.03.2017прегледи 627 коментарикоментари 0


Международната агенция "Мудис" промени перспективата за кредитния рейтинг на Турция на "негативна". Досегашната прогноза беше "стабилна".
 Агенцията аргументира промяната с напрегнатия политически климат след миналогодишния неуспешен опит за преврат. Административният капацитет е бил подкопан и е било навредено на доверието на частния сектор. Това е една от причините за забавянена на икономическия растеж  в Турция, посочва агенция "Мудис".

В края на януари и агенция Фич понижи кредитния рейтинг на Турция до ниво "боклук", изтъквайки ставащото в политиката и областта на сигурността, което "подкопава икономическите показатели и институционалната независимост". Суверенният дълг на Турция бе понижен до "ВВ+" (лат. букви) със стабилна перспектива, съобщи Фич в комюнике. Така всички три големи рейтингови агенции отнеха инвестиционния рейтинг на Турция след неуспешния опит за преврат през юли.
Внасянето на промени в конституцията, които може да бъдат одобрени на референдума през април, утвърждава система, в която взаимният контрол и балансът на властите е разрушен, отбелязва Фич.
Мащабът на чистките в публичния сектор след опита за преврат "обезкуражи някои от участниците в икономиката", а серията терористични атаки нарушиха доверието на потребителите и нанесоха щети на туристическия сектор, допълва агенцията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158